Nonniin, täällä sitä lekotellaan vuosisadan helteissä, vai miten se meni...

Tokotreenit ovat jääneet ihan luvattoman vähälle, mutta hakumettään ollaan ilokseni eksytty nyt säännöllisesti viikoittain. Heilillä näyttäisi olevan ihan lupaavaa edistymistä, pienten motivaatiovaikeuksien jälkeen metsässä. Nyt kun sillä viime viikolla sytty lamput päänpäällä ja saatiin sitä kaipaamaani intoa siihen etsimiseen, oli omistajaohjaajakin hyvin happy :) Etsimistähän me vasta siis harjoitellaan, ilmaisut sunmuut trumeluurit tulee sit jälkikäteen, jos niin pitkälle päästään. Kun oikea motivaatio ukkojen etsimiseen löytyy, niin eiköhän se siitä ala sujumaan. Ainakin viime viikolla Heili kykeni aika itsenäiseen työskentelyyn ja olin tyytyväinen juuri siihen irtoomiseen, et se lähti reippaasti ukon luo metsään.  No, saapi nähdä tietty, et mitä nää helteet tälle kurjakoiralle metsässä tekevät... Ja nytpä muistin muuten, et hitsit, ne hyttysverkot on vielä ostamatta ja huomenna on muuten taas hakumetsäilyt edessä...

Sitten maailmanmenoa.
Olimme juhannuksenalusviikolla tuolla länsinaapurustossa kesälomamatkailulla ja siinä samassa kävimme katsastamassa Tanskan Herningissä World Winner 2010 näyttelyn karjiskehän menoa. Mukava paikka tuntui olevan tuo näyttelypaikka, sillä ainakin siinä ulkosalla tuntui näyttelyn ekana päivänä olevan hyvin tilaa niin koirille kuin kehänympärysväellekin. Meitä suomalaisia oli siellä edustettuna jonkin verrankin, ja Anne-kasvattaja esitti myös kasvattajaluokan, ainoana koko rodussa! Hienoa!

Heilin sukulaisten näyttelymenestyksestä olinkin oikein tyytyväinen, ERI vilkkui! Pojusta (Heilin pappa) tuli Veteraanivoittaja ja Elsakin sijoittui luokassaan! Junnuuroksille eriä ei tippunut ollenkaan, joten niille ei voittajia tällä kertaa jaettu. Mukava aussituomarisetä Wayne M. Burton antoi Heilille iloksemme ERIN ja sijoitti kuuden koiran kilpailuluokassa 2.!! Olin oikein tyytyväinen niin tulokseen, vaikka se jäikin niin pienestä kiinni junnuvoittajatitteliin, mutta Heili esiintyi niin hyvin ja kauniisti, että se sai oikein kehuja esiintymisestään :)

Avoimen luokan narttuja kehässä.

Junnunarttuja

Muutenkin matkamme Saksan kautta Tanskaan ja sujui oikein mallikkaasti, vaikka meillä tuo yksi karvainen matkalainen mukava olikin. Heili kulki kuin tottunut niin kaupungin vilinässä, kuin myös laivassa, lautalla, hiehoaitauksessa... kyllä, majapaikassamme Herningissä oli kaksi HIEHOA aivan ikkunan alla ja niitä käytiinkin sitten yhdessä Heilin kanssa pällistelemässä. Hieman Heili komensi niitä liikkeelle ja hiehot katselivat epäuskoisen näköisinä takaisin ja siirtyivät sitten suosiolla kauemmaksi. Mikä hurja karjakoira meillä onkaan :D Ainakin sen kanssa on helppo liikkua missä tahansa, oli sitten kyse Hampurin Reberbahnista tai Lyypekin hansakaupungista, Tanskan Mögeltönderin "keskiaijalle" jumittuneesta kylästä tai Köpiksen Cristianiasta. Tämä koira on nyt nähnyt maailmaa hetken tarpeisiin ja nyt voidaankin keskittyä "vesielämään" meressä ja muihin tuleviin koitoksiin täällä Suomessa :) (...lähinnä tuleviin tokokisoihin kai...)

SItten kuvasaastetta:

Köpenhaminassa, kaunista ja erityisesti hauskaa arkkitehtuuria. On kiinnostavaa, kun rakennus haluaa, että sitä katsotaan!

Superkaupunki se on, mutta ei silti ostettu paitoja... :D

 

Köpiksen tivolisetät oli huvittavia.

Leirintäalueella Lyypekissä, ennen teltan pystytystä. Heilin mielessä oli vain pallo. RIP The Pallo...

Lyypekin komeat Hansat ja Timo sekä Heili (komeat myös :)

Lähestytään Tanskaa, matkalla oli pakko poiketa houkuttelevalla rannalla!

Taustalla joku saksalainen asukas, joka oli kyllä mainio :D

Sitten se löytö, eli syrjäkylä Tanskan puolella Mögeltönger!! Alla kattoremontti paikalliseen tyyliin :D

Tämä kaupunki/kylä oli elämys meille kaikille :)

Ja niin, jottei unohtuisi, niin liippasimme hyvin läheltä myös maailman sinä päivänä seuratuinta tapahtumaa! Olimme jo aamulla Tukholmassa, mutta Saksa poltteli jo kovin, joten päätimme tyytyä kuuntelemaan ne tärkeimmät sanat radiosta Köpiksen tienoilla (millainen morsiamen puku on ja muuta hömppää, kuten "jaa") Tämä kuva siis vielä ihanasta keskiaikaiskylästämme!